tisdag 27 september 2011

En vanlig dag på Elsanham Stud

En vanlig dag ser ut så här:
(Vi hjälps alla åt med allting)

Först matar vi hästarna, och under tiden de äter mockar vi ut. När det är klart tar vi av lindorna på alla hästarna som har lindor på.
Sen är det dags att göra i ordning hästar för ridning, sätta de hästar i skritten som ska gå där och lite så. Ofta är det så att tre personer rider, och då hjälps vi andra åt att göra hästar ordning/ borsta av/ duscha dem så att allt ska flyta på så snabbt som möjligt. Än så länge rider jag oftast bara en häst så jag brukar hjälpa till med lite allt möjligt på förmiddagen. Kl 12.00 börjar vi mocka igen samt ge hästarna lite lunch. kl 13.00 (oftast) har vi en timmes lunch. Den senaste tiden har vi dragit ut på tiden och inte kommit in förrän 13.30.
Efter lunchen städar vi överallt och ser till att allting ser "tidy" ut. Dvs, putsar all utrustning som har använts, tvättar alla schabrak, lindor, handdukar som har använts, sopar mm. Kl 16.00 mockar vi för sista gången, sopar och ger hästarna mat. Kl 17.00 ska vi vara klara med allt, men oftast slutar vi senare:)

En utav hästarna står och torkar i solariumet efter att ha duschat.  Oftast får de stå där efter att de duschat, om det inte är för många hästar som ska fixas. Vi torkar även deras ben med en vanlig handduk, tvättar deras hovar och oljar in dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar